Włoska pasja, tradycja oraz gościnność bezpośrednio w Twoim domu. Będziesz cieszyć się niezapomnianym przeżyciem kulinarnym, relaksując się z gośćmi, podczas gdy ja będę umilać Wam czas naszą kuchnią.
Jestem do Twojej dyspozycji, pomagam zapomnieć o zatłoczonych i hałaśliwych restauracjach, pozwalam w pełni docenić smak wybranego przez Ciebie menu, które przygotowuję w Twoim apartamencie i serwuję na pięknie zastawionym stole.
Jako Twój osobisty kucharz, pozwolę Ci w pełni uczestniczyć w obiedzie lub w kolacji.
Ciesz się niezapomnianym posiłkiem wraz z Twoimi Gośćmi. Ja zadbam o zaproponowanie odpowiedniego menu, zakupy, przygotowanie i podanie wszystkich potraw. Każdy element dania zostanie przygotowany z dbałością o najmniejszy szczegół, tak aby przyjęcie stało się unikalny wydarzeniem.
Świętuj swoje urodziny, imieniny, rocznicę lub inną okazję. Zrób niespodziankę swoim bliskim. Zrób domówkę i ciesz się nią tak jak gdybyś był gościem. Mam dla Ciebie ciekawe propozycje, które sprawią że Twoje przyjęcie będzie niezapomniane.
Świętuj swoje urodziny, imieniny, rocznicę lub inną okazję. Zrób niespodziankę swoim bliskim. Zrób domówkę i ciesz się nią tak jak gdybyś był gościem. Mam dla Ciebie ciekawe propozycje, które sprawią że Twoje przyjęcie będzie niezapomniane.
Moje warsztaty są idealne dla każdego, kto chce zgłębić swoją wiedzę kulinarną. Zdobędziesz umiejętności z zakresu nowych technik i sztuczek, które pomogą Ci zaskoczyć Twoich gości oraz poznasz nowe niebanalne przepisy.
Moje warsztaty są dedykowane zarówno dla początkujących, jak i dla ekspertów.
Ich celem jest wprowadzenie Cię w urokliwy świat kuchni, gdzie podstawą są wysokiej jakości składniki, dostarczenie Ci niezbędnej wiedzy i wszystkich potrzebnych narzędzi, pozwalających na łączenie smaków i przekształcanie ich w smaczne, niebanalne i dobrze zaprezentowane potrawy. Razem ze mną odkryjesz prostotę a zarazem wyrafinowanie kuchni włoskiej, która nie wymaga specjalnych zdolności i wyszukanych składników, ale pasji i entuzjazmu.
Szef Alessandro pochodzi z San Giovanni Gemini – małego miasteczka położonego na Sycylii. Studiował inżynierię na Uniwersytecie w Palermo. Zaczął gotować w czasie studiów, wcześniej było to niemożliwe, gdyż jego mama nikomu nie pozwalała zbliżyć się do kuchni! Wtedy odkrył w sobie pasję do gotowania i dobrego jedzenia.
Alessandro uważa, że jedzenie to forma sztuki, która oddziałuje na wszystkie zmysły, poczynając od zmysłu wzroku. To dlatego prezentacja dań jest dla niego naprawdę ważna. Wrażenia wizualne i oczekiwania to fundamentalne składniki dania. Te wrażenia muszą oczywiście zostać dopełnione wyjątkowym smakiem, aby usatysfakcjonować również podniebienie. Najbardziej lubi tworzyć nowe dania łącząc składniki kuchni polskiej i włoskiej. W kuchni staje się bardzo twórczy, to dla niego jak laboratorium, w którym uwalnia się jego kreatywność.