Alessandro i Stefano. Twoi osobiści Szefowie Kuchni.

Włoska pasja, tradycja oraz gościnność bezpośrednio w Twoim domu. Będziesz cieszyć się niezapomnianym przeżyciem kulinarnym, relaksując się z gośćmi, podczas gdy my będziemy umilać Wam czas naszą kuchnią.

W domu

Jesteśmy do Twojej dyspozycji, pomagamy zapomnieć o zatłoczonych i hałaśliwych restauracjach, pozwalamy w pełni docenić smak wybranego przez Ciebie menu, które przygotowujemy w Twoim apartamencie i serwujemy na pięknie zastawionym stole.

Jako Twoi osobiści kucharze, pozwolimy Ci w pełni uczestniczyć w obiedzie lub w kolacji.

Ciesz się niezapomnianym posiłkiem wraz z Twoimi Gośćmi. My zadbamy o zaproponowanie odpowiedniego menu, zakupy, przygotowanie i podanie wszystkich potraw. Każdy element dania zostanie przygotowany z dbałością o najmniejszy szczegół, tak aby przyjęcie stało się unikalny wydarzeniem.

Uroczystości

Świętuj swoje urodziny, imieniny, rocznicę lub inną okazję. Zrób niespodziankę swoim bliskim. Zrób domówkę i ciesz się nią tak jak gdybyś był gościem. Mamy dla Ciebie ciekawe propozycje, które sprawią że Twoje przyjęcie będzie niezapomniane.

img02

Uroczystości

Świętuj swoje urodziny, imieniny, rocznicę lub inną okazję. Zrób niespodziankę swoim bliskim. Zrób domówkę i ciesz się nią tak jak gdybyś był gościem. Mamy dla Ciebie ciekawe propozycje, które sprawią że Twoje przyjęcie będzie niezapomniane.

Warsztaty

Nasze warsztaty są idealne dla każdego, kto chce zgłębić swoją wiedzę kulinarną. Zdobędziesz umiejętności z zakresu nowych technik i sztuczek, które pomogą Ci zaskoczyć Twoich gości oraz poznasz nowe niebanalne przepisy.

Nasze warsztaty są dedykowane zarówno dla początkujących, jak i dla ekspertów.

Ich celem jest wprowadzenie Cię w urokliwy świat kuchni, gdzie podstawą są wysokiej jakości składniki, dostarczenie Ci niezbędnej wiedzy i wszystkich potrzebnych narzędzi, pozwalających na łączenie smaków i przekształcanie ich w smaczne, niebanalne i dobrze zaprezentowane potrawy. Razem z nami odkryjesz prostotę a zarazem wyrafinowanie kuchni włoskiej, która nie wymaga specjalnych zdolności i wyszukanych składników, ale pasji i entuzjazmu.

Chef Alessandro Reina

Szef Alessandro pochodzi z San Giovanni Gemini – małego miasteczka położonego na Sycylii. Studiował inżynierię na Uniwersytecie w Palermo. Zaczął gotować w czasie studiów, wcześniej było to niemożliwe, gdyż jego mama nikomu nie pozwalała zbliżyć się do kuchni! Wtedy odkrył w sobie pasję do gotowania i dobrego jedzenia.

Alessandro uważa, że jedzenie to forma sztuki, która oddziałuje na wszystkie zmysły, poczynając od zmysłu wzroku. To dlatego prezentacja dań jest dla niego naprawdę ważna. Wrażenia wizualne i oczekiwania to fundamentalne składniki dania. Te wrażenia muszą oczywiście zostać dopełnione wyjątkowym smakiem, aby usatysfakcjonować również podniebienie. Najbardziej lubi tworzyć nowe dania łącząc składniki kuchni polskiej i włoskiej. W kuchni staje się bardzo twórczy, to dla niego jak laboratorium, w którym uwalnia się jego kreatywność.

Chef Stefano Roma

Szef Stefano Roma pochodzi z Albano Laziale, miasta leżącego w samym sercu rzymskich wzgórz gdzie dobre wina i doskonałe jedzenie istnieją od czasów starożytnego Rzymu. Właśnie tradycyjne włoskie jedzenie jest podstawą jego kuchni, chociaż pasja do odkrywania nowych smaków często owocuje tradycyjnymi włoskimi daniami w zupełnie nowych odsłonach.

Według niego podstawą dobrego dania jest świeżość i wysoka jakość produktów których używa do jego przygotowania. „Jeśli Carbonara to tylko z serem Pecorino Romano DOP, jeśli pizza to tylko z prawdziwym serem Mozarella.” Dobry szef według niego to osoba, która potrafi odpowiednio wyselekcjonować kilka najlepszej jakości z dostępnych składników i wyczarować z nich doskonale smakowo skomponowane danie. „Jestem wielkim szczęściarzem, szczególnie jako kucharz, że pochodzę z kraju tak bogatego w świeże produkty, różnorodne smaki i aromaty, w którym prostota dań pozwala docenić smak każdego składnika.”